Olivový salát s tuňákem a vejci
Suroviny
- 200 g Tuňák v oleji
 - 120 g Zelí hlávkové bílé
 - 120 g Fazole černé
 - 60 g Ančovičky konzervované
 - 120 ml Olej olivový
 - 20 ml Ocet vinný
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 šálek Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1002 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 267.1 mg
 - Draslík 1054.5 mg
 - Vláknina 15192.8 mg
 - Vitamín A 15192.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme olej, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a promícháním vytvoříme zálivku.
 - 
                                2
Fazolky na polovinu vaříme v osolené vodě 2 minuty doměkka. Pak je scedíme. Nakrouhané zelí smícháme s plátky okurky, čtvrtkami rajčat a fazolkami.
 - 
                                3
Tuňáka rozebereme na menší kousky, ančovičky nakrájíme na kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                4
K salátu přidáme ančovičky, tuňáka, vejce, olivy a zálivku. Promícháme ho a podáváme s bazalkou.