Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky
Suroviny
- 400 g Jablka
 - 5 g Sůl
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 5 g Kari koření
 - 300 g Sýr Gorgonzola
 - 60 g Zakysaná smetana
 - 100 g Ořechy pekanové
 - 20 ml Džus jablečný
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 4 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 2 polévková lžíce Víno jablečné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1685 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 82.7 mg
 - Draslík 298.4 mg
 - Vláknina 9686.5 mg
 - Vitamín A 9686.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Majonézu s kyselou smetanou, olejem, octem, jablečnou šťávou a jablečným džusem smícháme na hladký krém.
 - 
                                2
V hmoždíři rozdrtíme pepř, ořechy nasekáme nahrubo. Přidáme k dresinku, necháme chvíli proležet. Dochutíme solí a kari. Sýr bez kůrky nakrájíme na kostičky, jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky. Sýr a jablka smícháme s dresinkem a necháme 30 minut proležet.
 - 
                                3
Před podáváním ozdobíme koprem.