Kuřecí salát s roketou a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 499.9 mg
 - Vláknina 5887.5 mg
 - Vitamín A 5887.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roketu opereme a necháme okapat, přendáme do větší mísy. Jarní cibulku a okurku nakrájíme na kolečka a přihodíme do mísy. Přidáme nasekané ořechy a pažitku a nakrájený řapík celeru. Vše nejlépe rukama promícháme v míse a rozložíme na mělkou servírovací mísu. Navrch poklademe plátky grilovaného ochuceného kuřecího masa, posypeme rozdrobenou nivou, můžeme ozdobit několika půlkami tmavého hroznového vína. Na závěr zhotovíme zálivku z olivového oleje, sherry octa a hořčice, dobře promícháme, salát pokapeme a zdobíme nasekanou petrželovou natí.