Kuřecí salát s pomerančovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 5.2 mg
 - Draslík 804.1 mg
 - Vláknina 14990 mg
 - Vitamín A 14990 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.