Lilkový salát se šunkou
Suroviny
- 500 g Lilek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Řeřicha
 - 250 g Prosciutto sušené
 - 100 ml Olej olivový extra panenský
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 50 ml Ocet vinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 408.4 mg
 - Vláknina 22345.2 mg
 - Vitamín A 22345.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou.
 - 
                                2
V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
 - 
                                4
Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme.