Mrkvový salát s ovčím sýrem
Suroviny
- 1000 g Mrkev kořen
 - 200 g Olivy černé
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 302 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 153.4 mg
 - Vláknina 9194.9 mg
 - Vitamín A 9194.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev povaříme asi 20 minut, vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme šikmo na silnější plátky. Prošleháme olivový olej s octem a hořčicí. Do mísy vložíme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, nasekanou pažitku, oloupané, nasekané šalotky a povařenou mrkev. Vše promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme 30 minut rozležet.
 - 
                                2
Podáváme s ovčím sýrem nakrájeným na kolečka.