Fazolkový salát s avokádem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 727.9 mg
 - Vláknina 13625.2 mg
 - Vitamín A 13625.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolové lusky omyjeme a pokrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme a necháme uvařit ve vroucí vodě. Avokádo vypeckujeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Majonézu smícháme s hořčicí, nasekanou bazalkou, drceným česnekem, solí a pepřem.
 - 
                                2
Uvařené brambory nakrájíme na silná kolečka. Fazolky a hrášek dáme vařit do vroucí vody, poté slijeme a necháme okapat. Vaříme 15 minut. Obojí přimícháme k bramborám a zalijeme zálivkou. Vmícháme avokádo, dosolíme a dopepříme dle chuti a ihned servírujeme.