Pikantní jižanský Yam salát s houbami
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 90 g Hlíva ústřičná
 - 90 g Fazolové lusky zelené
 - 90 g Sójové výhonky
 - 90 g Zelí čínské
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Kari pasta
 - 1 kávová lžička Tamarindová pasta
 - 0.5 ks Citrony
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Kokosová smetana
 - 4 polévková lžíce Kokosové mléko
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 328.6 mg
 - Vláknina 5655.8 mg
 - Vitamín A 5655.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrouháme na nudličky, brokolici rozdělíme na růžičky. Poté zelí, sójové klíčky, fazolové lusky a brokolici uvaříme v páře nebo spaříme vroucí vodou. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Na dresink vlijeme kokosovou smetanu do woku a zvolna cca 2-3 minuty zahříváme, až se začne srážet. Přidáme kari pastu a na mírném ohni prohříváme cca 1/2 minuty, aby se uvolnilo aroma. Poté zesílíme plamen na maximum, vložíme na plátky pokrájené houby a 2-3 minuty povaříme. Přilijeme kokosové mléko, vmícháme mletou kurkumu, tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody, štávu vymačkanou z citronu, sójovou omáčku a cukr.
 - 
                                3
Připravenou zeleninu přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.