Dušený chřest s rajčaty a artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 863.6 mg
 - Vláknina 20272.2 mg
 - Vitamín A 20272.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme konce, výhonky nakrájíme šikmo na delší kousky. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, rozřízneme, odstraníme semínka, dužninu pokrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Z artyčoků odlomíme dlouhé stopky, odstraníme vnější tvrdé listy, odkrojíme špičky zbývajících lístků, podélně je rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm za občasného míchání osmažíme artyčoky, poté zmírníme oheň, přidáme chřest, opepříme, osolíme a smažíme ještě 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, vše ještě 5 minut při občasném zamíchání smažíme. Přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme pepřem, solí a podáváme.