Italská zálivka
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Olej stolní
 - 0.25 hrnek Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3704 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 401 g
 - Sodík 836 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 224 mg
 - Draslík 106.8 mg
 - Vláknina 1207.5 mg
 - Vitamín A 1207.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej vlijeme do větší nádoby a metličkou do něj zašleháme sůl, pepř, cukr, najemno nastrouhaný česnek, oregano, tymián, bazalku, hořčičný prášek, mletou papriku a worcesterskou omáčku. Na závěr vmícháme ocet.
 - 
                                2
Zálivku můžeme uchovávat v lednici v uzavřené sklenici.