Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2386 mg
 - Vláknina 45052.2 mg
 - Vitamín A 45052.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočíme do teplé vody velké bílé fazole a necháme je namočené přes noc. Druhý den fazole slijeme, vsypeme do hrnce se 2 litry studené vody a uvedeme do varu, který udržujeme 1 hodinu. Když fazole změknou, slijeme je a 2 sběračky vývaru uschováme.
 - 
                                2
Oloupaný česnek a červené chilli papričky nadrobno nasekáme, umeleme pepř a plátky prosciutta nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Ve větším kastrole na rozehřátém olivovém oleji restujeme česnek s chilli papričkami. Když začne česnek zlátnout, přidáme prosciutto a ještě při střední teplotě 2 minuty mícháme. Nakonec přidáme uvařené fazole a podle potřeby trochu fazolového vývaru a necháme asi 3 minuty dobře prohřát.
 - 
                                4
Hotovou směs osolíme, okořeníme pepřem a přidáme bazalkové lístky s roketou.
 - 
                                5
Lehce vše promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.