Teplý salát z těstovinových mušliček
Suroviny
- 125 g Rajčata
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 175 g Těstoviny Conchiglie
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Avokádo
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 963.5 mg
 - Vláknina 25891.5 mg
 - Vitamín A 25891.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.2 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. Metličkou dobře ušleháme olivový olej s bílým vinným octem, medem a dijonskou hořčicí.
 - 
                                2
Mladé fazolové lusky zbavené stopek a špiček překrájíme na poloviny, podle návodu na obalu uvaříme těstovinové mušle. Když začínají měknout, přidáme k nim zelené fazolky a vaříme ještě 2 minuty. Uvařené těstoviny s fazolkami pak slijeme a dáme okapat.
 - 
                                3
Mezitím na kolečka nakrájíme jarní cibulky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nadrobno nasekáme, podélně rozpůlíme cherry rajčata a velké oloupané avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.
 - 
                                4
Okapané těstoviny s fazolkami vsypeme do mísy, přidáme cibulky, zelenou papriku a cherry rajčata, avokádo, sůl a mletý pepř. Salátovou směs zalijeme dresinkem a dobře promícháme.
 - 
                                5
Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme ho ozdobený bazalkovými lístky.