Těstovinový salát se šunkou a zelím
Suroviny
- 250 g Šunka dušená
 - 250 g Těstoviny Conchiglie
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Zelí hlávkové červené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 8 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 31.3 mg
 - Draslík 1262.1 mg
 - Vláknina 36714.8 mg
 - Vitamín A 36714.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 258.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Červené i bílé zelí nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                3
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                4
V míse smícháme uvařené vychladlé zelí, těstoviny, šunku a jablka.
 - 
                                5
V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Zálivkou přelijeme směs těstovin se zelím, důkladně promícháme a podáváme.