Rajčatový salát s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 25.7 mg
 - Draslík 584.5 mg
 - Vláknina 6955.8 mg
 - Vitamín A 6955.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, vložíme do ní celer a povaříme doměkka. Potom celer scedíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a necháme vychladnout. Cibuli a kedlubnu oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a kedlubnu na stejné kostky jak celer. Nakrájený celer, cibuli, kedlubnu a drobně nakrájenou jarní cibulku dáme do vhodné misky. Zeleninu posypeme pepřem, solí, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme olej a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Omytá rajčata nakrájíme na tenké kolečka, které poklademe na jednotlivé talíře. Do středu dáme připravený salát. Každou porci přelijeme podle chutě zakysanou smetanou a podáváme.