Slaninové chipsy s cherry rajčaty a salátem
Suroviny
- 280 g Vepřový bok uzený
 - 80 g Salát ledový
 - 80 g Rukola
 - 80 g Salát římský
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 0.5 kávová lžička Olej chilli
 - 1 ks Bageta
 - 2 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 0.5 dl Víno bílé
 - 2 cl Med včelí
 - 5 cl Olej olivový extra panenský
 - 1.5 cl Ocet bílý vinný
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1558 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 32.9 mg
 - Draslík 586.9 mg
 - Vláknina 5565.2 mg
 - Vitamín A 5565.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme medový dresing: do mísy nalijeme 0.5 dl bílého vína, přidáme k němu 5 cl bílého vinného octu, 5 cl extra olivového oleje, 2 cl medu, sůl a čerstvě pomletý citrónový pepř. Ručně směs vyšleháme metličkou dohladka.
 - 
                                2
Uzený prorostlý bůček nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech a pečeme v rozehřáté troubě na 150°C dokřupava (přibližně 15-20 minut). Upečené slaninové chipsy dáme na mísu.
 - 
                                3
Listy ledového salátu, římského salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Dáme je do mísy a natrháme na menší kousky.
 - 
                                4
Cherry rajčata omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme extra olivový olej s chilli olejem. Rajčata restujeme z každé strany asi 1-2 minuty. Vyjmeme je z omastku, necháme na papírové utěrce okapat, dáme do připraveného salátu, který pokapeme medovým dresinkem a promícháme.
 - 
                                5
Chipsy a salát s cherry rajčaty podáváme s velkou bagetou, kterou jsme nakrájeli na šikmé plátky.