Zeleninový červený salát
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 300 g Zelí hlávkové červené
 - 20 g Petržel - nať
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 354.9 mg
 - Vláknina 6341.8 mg
 - Vitamín A 6341.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na tenké pásky, které vložíme do misky. Pokapeme olejem, polijeme pomerančovou šťávou, dochutíme solí, pepřem, půlkou drobně nasekané chilli papričky, vše dohromady důkladně promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.
 - 
                                2
Zelí nakrájíme nebo nakrouháme, povaříme v hrnci se špetkou soli v octové vodě 3 - 4 minuty. Zelí scedíme, necháme okapat a vychladnout. Nakonec je smícháme s vychladlou cibulí, dochutíme cukrem, posypeme nasekanou petrželovou natí a promícháme.
 - 
                                3
Vychlazený salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo salátových miskách.