Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 116 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 6070.3 mg
 - Vláknina 9608.2 mg
 - Vitamín A 9608.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1018.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy salátu Endívie dobře omyjeme a necháme okapat. Očistíme a dobře omyjeme černé a červené ředkvičky. Černé ředkvičky nakrájíme na nudličky, červené ředkvičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a čerstvý kopr. Všechnu zeleninu s bylinkami dáme do mísy a promícháme. Ve skleničce si vymícháme 0.5 dl extra olivového oleje s 2 lžícemi vinného octu. Nálev dochutíme solí, pepřem a dobře vymícháme. Salát v míse polijeme nálevem, znovu ho promícháme a podáváme.