Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 40 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 224.4 mg
 - Vláknina 1995 mg
 - Vitamín A 1995 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
 - 
                                3
V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.