Těstovinový salát s citronem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Brokolice
 - 150 g Cuketa
 - 125 g Hrášek
 - 250 g Těstoviny Farfalle
 - 80 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 472.2 mg
 - Vláknina 11887.2 mg
 - Vitamín A 11887.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje.
 - 
                                2
Necháme vychladnout a mezitím brokolici, nakrájenou cuketu a lusky hrášku promícháme a zalijeme vroucí vodou. Po 2minutách slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Smícháme, nejlépe ve sklenici, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Těstoviny smícháme s řapíkem celeru nakrájeným najemno, přidáme spařenou zeleninu, promícháme a posypeme nakrájeným kerblíkem. Přelijeme zálivkou a podáváme.