Bylinková feta se nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 200 g Sýr Feta
 - 3 ks Nektarinka
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citron
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Kopr
 - 2 polévková lžíce Koriandr
 - 1 polévková lžíce Ocet
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mák mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 509 mg
 - Vláknina 8450.2 mg
 - Vitamín A 8450.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citronovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák.
 - 
                                2
Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta.
 - 
                                3
Okurku rozpůlíme podélně, semínka vyřízneme lžící a vyhodíme. Okurku pak nakrájíme na kostky.
 - 
                                4
Cibuli a bylinky nakrájíme na jemno.
 - 
                                5
Fazolky krátce povaříme, poté okamžitě zchladíme ve studené vodě. Smícháme je s nektarinkami, okurkou, cibulí a bylinkami.
 - 
                                6
Zeleninu rozdělíme na talíře, nadrobíme na ni fetu a polijeme dresinkem.