Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou
Suroviny
- 125 g Mozzarella di Buffala
 - 600 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Sůl bylinková
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
 - 1.5 polévková lžíce Mandle
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 136.1 mg
 - Vláknina 4429.6 mg
 - Vitamín A 4429.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou.
 - 
                                2
Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout.
 - 
                                3
Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly.
 - 
                                4
V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme.
 - 
                                5
Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme.