Jednoduchý paprikovo-rajčatový salát s česnekem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 488.5 mg
 - Vláknina 6477.5 mg
 - Vitamín A 6477.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme zralá masitá rajčata a oranžovou, červenou a zelenou papriku. Rajčata rozkrájíme na čtvrky. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka, žebra a nakrájíme je na tenké proužky. Očištěné stroužky česneku rozdrtíme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Vše dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme, přidáme lžičku moučkového cukru, lžičku octa, znovu vše promícháme a podáváme.