Osvěžující hlávkový salát s chilli
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Hořčice bylinková
 - 4 ks Ředkvička
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 3 špetka Sůl bylinková
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 275.8 mg
 - Vláknina 4826.3 mg
 - Vitamín A 4826.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých listů salátu setřepeme vodu, prsty je potrháme na menší kousky a dáme je do mísy. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky. Papriku a ředkvičky přidáme k salátu. V rendlíku přivedem vodu k varu, nasypeme do ní 100g mraženého hrášku a povaříme ho 2-3 minuty. Pak ho scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a přidáme ho do mísy k salátu a vše promícháme.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku: 2 lžíce oleje si v misce důkladně promícháme s chilli omáčkou, solí, pepřem, hořčicí a limetkovou šťávou.
 - 
                                3
Těsně před podáváním salát přelejeme zálivkou a zlehka ho vidličkou načechráme.