Sladkokyselý salát s paprikami a zelím
Suroviny
- 120 g Zelí hlávkové bílé
 - 200 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička stévie
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 242.5 mg
 - Vláknina 5801.3 mg
 - Vitamín A 5801.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené masité papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry, pokrájíme je na 1cm proužky a dáme do mísy. Malou hlávku letního křehkého zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a 1/4 zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky. Omyté a osušené rajče rozkrojíme na polovinu a poté ho nakrájíme na plátky. Vše v míse promícháme.
 - 
                                2
Připravíme si nálev: v hrnečku dobře rozmícháme ve vodě 1/2 lžičky stévie, olej, přidáme citrónovou šťávu, pepř, sůl a drcený kmín. Zálivka by měla mít sladkokyselou chuť. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, promícháme, necháme 10 minut odstát, až pak salát servírujeme.