Salát z červené řepy s rukolou
Suroviny
- 500 g Červená řepa
 - 200 g Sýr Cottage
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 hrst Rukola
 - 1 hrst Tymián čerstvý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1438 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 1105.7 mg
 - Vláknina 16806.2 mg
 - Vitamín A 16806.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě s 0,5 lžičkou soli a svazkem tymiánu (odložíme 1 lžíci nasekaného tymiánu do salátu) uvaříme řepu ve slupce, poté slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Řepu v míse promícháme s olejem, medem a octem. Ochutíme tymiánem, 0,25 lžičkou mořské soli a 2 špetkami pepře.
 - 
                                3
Do menší mísy natrháme opranou a okapanou rukolu a mátu. Ochutíme zbylou solí a pepřem a zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Na talíře dokola rozložíme řepu, do středu salát z rukoly a sýr cottage. Vše posypeme hrubě strouhaným parmazánem.