Salát s romanescem, tuňákem, sýrem a ořechy
Suroviny
- 200 g Sýr balkánský
 - 70 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
 - 220 g Romanesco
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 hrst Salát Rosso
 - 1 hrst Salát listový Dubáček
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 1.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1668 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 89 mg
 - Draslík 245.5 mg
 - Vláknina 14772.7 mg
 - Vitamín A 14772.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci si přivedeme k varu 1.5l vody se solí. Z romanesca odstraníme listy, vykrojíme tvrdý vnitřek a hlávku rozdělíme na malé růžičky. Růžičky povaříme ve vodě přibližně 5-6 minut. Pak je scedíme a vychladlé dáme do mísy.
 - 
                                2
Z omytých listů dvou druhů salátů setřepeme vodu, prsty je potrháme a dáme do mísy. Kousky tuňáka ve vlastní šťávě scedíme. Očistíme červenou cibuli, rozkrojíme ji na polovinu a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Cukrovou kukuřici scedíme z nálevu, odkapanou přidáme k salátu spolu s cibulí, tuňákem a bazalkovýmí lístky.
 - 
                                3
Do salátu nakonec přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, vlašské ořechy, salát zlehka promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a hned servírujeme.