Salát mix
Suroviny
- 60 g Salát kadeřavý
 - 80 g Okurka salátová
 - 50 g Salát Polníček
 - 1 kávová lžička Olej chilli
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Kedlubna
 - 3 ks Rajčata
 - 4 ks Ředkvička
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Karotka
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 636 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1181.8 mg
 - Vláknina 20111 mg
 - Vitamín A 20111 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 131.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si jednoduchý dresing: do misky dáme kvalitní olivový olej, chilli olej, sůl, dobře utřené stroužky česneku a 1-2 špetky mletého zázvoru. Vše dobře promícháme a necháme chvilku odstát.
 - 
                                2
Z omytých listů salátu setřepeme vodu, potrháme je na menší kusy a dáme do mísy. Očistíme, omyjeme zeleninu: zralá rajčata, karotku, kedlubnu, ředkvičky, jarní cibulku, červenou cibuli, salátovou okurku, papriky a chilli papričku zbavíme semínek a žeber. Červenou cibuli, jarní cibulku, ředkvičky a okurku pokrájíme na tenké plátky. Papriky a chilli na tenké proužky, karotku a kedlubnu nastrouháme na dlouhé nudličky, rajčata pokrájíme na osminky.
 - 
                                3
Zeleninu doložíme k salátovým listům, promícháme, posypeme je slunečnicovými a sezamovými semínky, pokapeme dresingem, znovu promícháme a servírujeme.