Nejlepší bramborový salát
Suroviny
- 300 g Mrkev kořen
 - 100 g Celer bulvový
 - 1 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 400 g Okurky nakládané
 - 400 g Majonéza
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 3 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 - 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 1575 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1018.7 mg
 - Vláknina 16925.3 mg
 - Vitamín A 16925.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 10.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě uvaříme omyté brambory, zeleninu a vejce. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V míse promícháme s okapaným hráškem, na kostičky nakrájenými okurkami, najemno nakrájenou a spařenou cibulí. Přidáme hořčici, trochu nálevu z okurek, majonézu, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme a ozdobíme posekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme vychladit.