Fazolkový salát s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 5342 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 466.2 mg
 - Vláknina 18099.8 mg
 - Vitamín A 18099.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka.
 - 
                                2
Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.