Salát s kuřecím masem, rajčátky a mátou
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 1 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Salát římský
 - 8 ks Cherry rajčátka
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 984 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 2900 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 128 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 5810.7 mg
 - Vláknina 50988.4 mg
 - Vitamín A 50988.4 mg
 - Vitamín B6 4.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1255.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře si připravíme dresink.
 - 
                                2
Do mísy dáme na proužky nakrájený salát a kapustu, nasekanou mátu a koriandr, přepůlená rajčátka.
 - 
                                3
Kuřecí maso osolíme a opepříme, nakrájíme na malé kostičky a opečeme na nepřilnavé pánvi nasucho. Po vychladnutí je přidáme do salátu.
 - 
                                4
Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.