Smetanový bylinkový krém
Suroviny
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 1 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 137.5 mg
 - Draslík 85.6 mg
 - Vláknina 612 mg
 - Vitamín A 612 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu do tuha ušleháme, majonézu smícháme s Lučinou, octem, sardelovou pastou a citronovou šťávou. Směs zlehka spojíme se šlehačkou. Nakonec do krému vmícháme nasekanou petrželku a kopr.