Salát z hub a zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 182 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 659.1 mg
 - Vláknina 15380 mg
 - Vitamín A 15380 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.
 - 
                                4
Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.
 - 
                                5
Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.
 - 
                                6
Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.