Zeleninový dresink s jáhlami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 788 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 247.1 mg
 - Vláknina 5868.5 mg
 - Vitamín A 5868.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly propláchneme a vaříme ve vývaru 20 minut. Necháme okapat na sítu a vývar zachytíme. Očistíme houby a zeleninu, nakrájíme na větší kostky, spolu s česnekem a trochou oleje dusíme ve vývaru 8 minut. Slijeme, rozmixujeme ručním mixérem, smícháme s jáhlami, zbývajícím olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.