Smetanová zálivka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 895.4 mg
 - Draslík 382 mg
 - Vláknina 9559 mg
 - Vitamín A 9559 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.
 - 
                                2
Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu.
 - 
                                3
Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme.