Salát Nica
Suroviny
- 200 g Fenykl čerstvý
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 150 g Tuňák v oleji
 - 150 g Čekanka
 - 2 ks Paprika červená
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Matjesy - filet
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 252.1 mg
 - Draslík 829.4 mg
 - Vláknina 11746.8 mg
 - Vitamín A 11746.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.
 - 
                                3
Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.
 - 
                                4
Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.