Bramborový salát s avokádem a krevetami
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 kávová lžička Sirup javorový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 1012.3 mg
 - Vláknina 17831.8 mg
 - Vitamín A 17831.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.
 - 
                                3
Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.
 - 
                                4
Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.
 - 
                                5
Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.