Melounový salát s krevetami
Suroviny
- 200 g Pórek
 - 400 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Citrony
 - 1 ks Meloun cukrový
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr moučkový
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 741 mg
 - Vláknina 16116.5 mg
 - Vitamín A 16116.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3553.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky.
 - 
                                2
Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat.
 - 
                                3
Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme.
 - 
                                5
Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety.