Anglický zelný salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 231 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 11959.5 mg
- Vitamín A 11959.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtvrtky. Omyjeme je pod tekoucí vodou, po okapání nakrájíme na jemné proužky. 
- 
                                2Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme a promícháme se zelím. 
- 
                                3Smícháme jogurt, majonézu, víno, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet. 
- 
                                4Salát podáváme jako studený předkrm. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        