Jemný zelný salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214.1 mg
- Vláknina 7668 mg
- Vitamín A 7668 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho. 
- 
                                2Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit. 
- 
                                3Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        