Rajčatový salát s vejci a zakysanou smetanou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Rajčata
- 200 g Zakysaná smetana
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2284 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 283.1 mg
- Draslík 520.4 mg
- Vláknina 7969.8 mg
- Vitamín A 7969.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. 
- 
                                2Omytá rajčata, nakládané okurky a vařená vejce nakrájíme na půlkolečka, oloupanou cibuli jemně nasekáme. 
- 
                                3Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí. 
- 
                                4Vše v míse smícháme a salát podle chuti osladíme. 
- 
                                5Podáváme s čerstvým chlebem potřeným máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        