Salát z červené řepy s octem a křenem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 0 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 463.9 mg
- Vláknina 7800 mg
- Vitamín A 7800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme. 
- 
                                2Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic. 
- 
                                3Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        