Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 626.2 mg
- Vláknina 5595.3 mg
- Vitamín A 5595.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku. 
- 
                                2Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. 
- 
                                3Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat. 
- 
                                4Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        