Bramborový salát s matjesy a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1498 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 1049.8 mg
 - Vláknina 15282.5 mg
 - Vitamín A 15282.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do salátové mísy nalijeme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř, vinný ocet, posekanou jarní cibulku, pokrájené matjesové filety a promícháme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do salátové mísy, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky, v pánvi na oleji osmažíme do křupava.
 - 
                                2
Na talířky upravíme porce bramborového salátu s matjesy, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.