Salát z artyčoků a čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 764 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 3072.7 mg
 - Vláknina 88117 mg
 - Vitamín A 88117 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zálivku připravíme tak, že najemno nasekanou pažitku rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, špetkou hořčice, olejem a hrstkou soli.
 - 
                                2
Artyčoky očistíme, u každého ponecháme kousek stonku a nasekáme je najemno.
 - 
                                3
Čekanku očistíme, 4 listy si ponecháme a zbytek nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                4
Talíře vyložíme čekankovými listy, vložíme salát a artyčoky, ochutíme zálivkou, přidáme dílky oloupaného pomeranče a podáváme.