Teplá salátová srdíčka s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 27.4 mg
 - Draslík 705.8 mg
 - Vláknina 10919 mg
 - Vitamín A 10919 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátová srdíčka např. z římského salátu, rozpůlíme, opláchneme a necháme oschnout.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme je na čtyři talíře. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme semena a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Cibuli nasekáme najemno, na pánvi rozpálíme máslo a cibuli dusíme, až zesklovatí. Srdíčka položíme na pánev, řezem dolů, lehce osolíme a opepříme. Dusíme asi minutu, podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme ještě asi 3 minuty.
 - 
                                4
Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a položíme na talíř. Do výpeku přidáme dvě lžíce smetany, promícháme, osolíme, opepříme a vrátíme srdíčka. Přidáme rajčata, necháme přejít varem a rozdělíme na talíře s paprikami.