Listový salát s kuřecími játry
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
 - 200 g Salát hlávkový
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 455.3 mg
 - Draslík 387.7 mg
 - Vláknina 7963.5 mg
 - Vitamín A 7963.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med.
 - 
                                2
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry.
 - 
                                4
Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří.
 - 
                                5
Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme.