Smažená míchaná zelenina
Suroviny
- 50 g Fazolové lusky zelené
 - 55 g Paprika žlutá
 - 55 g Paprika červená
 - 25 g Čínský hrachorový lusk
 - 50 g Brokolice čínská gai lohn
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 ks Chřest bílý
 - 4 ks Kukuřice cukrová
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 1540.4 mg
 - Vláknina 24201.8 mg
 - Vitamín A 24201.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.
 - 
                                2
Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.
 - 
                                3
V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.
 - 
                                4
V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.
 - 
                                5
Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.