Těstovinový salát s mangem
Suroviny
- 250 g Nudle čínské vaječné
 - 100 ml Mléko kokosové
 - 4 ks Šalotka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Mango
 - 2 ks Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 4 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 905 mg
 - Vláknina 5170 mg
 - Vitamín A 5170 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.3 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vaječné nudle dáme do velké mísy, přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 bobtnat. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme arašídový olej na dosti vysokou teplotu.
 - 
                                2
Přidáme nakrájené šalotky, nadrobno nakrájenou chilli papričku, papriky nakrájené na nudličky a prolisovaný česnek a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty.
 - 
                                3
Vaječné nudle scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Do woku dáme okapané nudle a mango nakrájené na nudličky a vše za stálého míchání opékáme zhruba 2 minuty. Potom wok odstavíme.
 - 
                                5
Těstovinový salát s mangem rozdělíme do nahřátých talířů nebo
 - 
                                6
misek.
 - 
                                7
V hrnku nebo misce smícháme arašídovou pomazánku, kokosové mléko
 - 
                                8
a rajčatový protlak a směs naneseme lžící na těstvinový salát s
 - 
                                9
mangem jako zálivku. Ihned podáváme.