Salát s mořskými plody
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Rukola
 - 350 g Olihně
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 ks Citrony
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 295.8 mg
 - Draslík 562.8 mg
 - Vláknina 9759.8 mg
 - Vitamín A 9759.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody vsypte očištěnou a nakrájenou zeleninu na tenké proužky, olihně a krevety. Vařte 2 minuty, slijte a nechte okapat.
 - 
                                2
Dresink připravte smícháním citronové sťávy, oleje, soli a pepře.
 - 
                                3
Zeleninu a mořské plody vsypte do misky, přelijte dresinkem a přidejte kapary, promíchejte a nechte chvíli odstát.
 - 
                                4
Rukolu rozdělte na 4 talíře, zakápněte balzamikovým octem, položte na ni salát a podávejte.