Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou
Suroviny
- 600 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 220 g Těstoviny Farfalle
 - 50 g Roketa
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Bazalka
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 698 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 4.1 mg
 - Draslík 2572.2 mg
 - Vláknina 23160.5 mg
 - Vitamín A 23160.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme.
 - 
                                2
V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře.
 - 
                                3
Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý.